ШАРАН Едуард Вікторович

sharan 

   Випускник спеціальності «Право», який героїчно загинув 27 листопада 2023 року на Запорізькому напрямку.

   Народився 11 вересня 1993 року у місті Хмельницькому. Едуард був все життя в спорті, професійно займався боксом. Військова справа з’явилася у його житті ще з юних років. У 2008 році він вступив у Львівський ліцей імені Героїв Крут. Вже за три роки почав навчатися в Національній академії сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного. Згодом перевівся в Одесу до військової академії.

   Після закінчення ліцею, він хотів жити цивільним життям. Але тоді почався Майдан, потім АТО, а потім війна. Військова діяльність йому вдавалась. Досить швидко він отримав офіцерське звання.

   Перебуваючи на військовій службі вступив до Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна», який успішно закінчив у 2022 році здобувши ступінь бакалавра з права.

   Капітан Шаран Едуард Вікторович був командиром групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціальних операцій військової частини А0661. Не дивлячись на свій професіоналізм, він часто їздив на навчання у Францію, Литву тощо.

   У жовтні цього року захисник отримав поранення і перевівся в Хмельницький. Місяць перебував на лікуванні. Згодом сказав дружині, що в нього все загоїлося і він має їхати на передову.

   27 листопада Едуард Шаран загинув. Сталося це на Запорізькому напрямку. Захисника поховали 1 грудня на Алеї слави.

Вічна та світла пам’ять Герою!

Зворотній зв'язок

29009, м. Хмельницький, вул. Ярослава Мудрого, 2а

Пошук