ЗАРЕМСЬКИЙ Юрій Володимирович

zaremskij

   Студент спеціальності «Право», життя якого обірвалося 27 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу с. Новоєгорівка Сватівського району Луганської області.

   Народився 2 жовтня 1990 року в місті Хмельницький, в якому прожив усе своє життя. У 2009 році закінчив Хмельницьку середню загальноосвітню школу №18 ім. В. Чорновола. У 2017 році вступив до Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна» на спеціальність «Право». Завершив навчання у 2021 році здобувши фах юриста. Серед студентської спільноти Юрій вирізнявся наполегливістю, відповідальністю та справедливістю. Користувався повагою серед викладачів та студентів.

   Юрій Заремський був солдатом, воїном, ще змалку мріяв про військову службу.

   Фаховий військовослужбовець, служив добровольцем за контрактом з 2014 року. Три роки воював у зоні АТО/ООС захищаючи цілісність України. За рік перед повномасштабним нападом Росії на Україну був вдома і навіть після важкого поранення в голову добровільно знову пішов до військкомату 25 лютого 2022 року та повернувся на фронт.

   На фронті був у розвідці, знов отримав поранення, півроку лікувався і повернувся на передову, в Луганську область, був вогнеметником. Юрій Заремський загинув під час активних бойових дій на Луганщині і лише за тиждень його побратим переконав командування дозволити поїхати на місце загибелі забрати тіло товариша з зони постійних обстрілів. Звістка, що Юрій зниклий безвісти, надійшла рідним 27 серпня, а 4 вересня його смерть підтвердили вже за аналізом ДНК.

   Похований на Алеї Слави в місті Хмельницький.

   Рішенням сесії Хмельницької міської ради від 15 вересня 2023 року присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади».

Вічна пам’ять і шана Герою!

Зворотній зв'язок

29009, м. Хмельницький, вул. Ярослава Мудрого, 2а

Пошук