СОКОЛОВСЬКИЙ Артем Олександрович

sokolovskij

   Студент спеціальності «Психологія», життя якого обірвалося 21 червня 2023 року від ворожої кулі в районі Бахмута Донецької області.

   Народився 15 грудня 1992 року в смт. Сутиски Тиврівського району Вінницької області. У 2010 році закінчив Тиврівський ліцей-інтернат поглибленої підготовки в галузі науки.

Артем Соколовський був професійним військовим, брав участь у бойових діях у зоні АТО/ООС. Від початку повномасштабного вторгнення боронив Україну від російських окупантів.

   У 2019 році вступив на навчання до Хмельницького інституту соціальних технологій за спеціальністю «Психологія». Мріяв стати психологом та допомагати людям. Під час навчання був відповідальним, добросовісним, добрим товаришем, наполегливо йшов до своєї мети. Артем успішно завершив навчання, дистанційно захистив бакалаврську кваліфікаційну роботу, знаходячись в зоні бойових дій, здобув ступінь бакалавра зі спеціальності «Психологія», однак не встиг отримати диплом, оскільки героїчно загинув 21 червня 2023 року поблизу міста Бахмут Донецької області під час виконання бойового завдання. Диплом Артема передали під час урочистого вручення його мамі та дружині.

   Похований на Алеї Слави в місті Хмельницький.

   Указом Президента України від 25 травня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України сержанта Соколовського Артема Олександровича нагороджено орденом «За мужність» ІІ ступеня.

   Указом Президента України від 24 серпня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України сержанта Соколовського Артема Олександровича нагороджено орденом «За мужність» І ступеня, посмертно.

   Звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» присвоєно рішенням позачергової тридцять третьої сесії Хмельницької міської ради від 15 вересня 2023 року, посмертно.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Зворотній зв'язок

29009, м. Хмельницький, вул. Ярослава Мудрого, 2а

Пошук