АНГЕЛ Вадим Миколайович

angel

   Студент спеціальності «Психологія», життя якого обірвалося 26 червня 2022 року під час виконання бойового завдання у селищі Тополівка Сєвєродонецького району Луганської області.

   Народився 23 листопада 1991 року в селі Глибочок Хмельницької області. Прожив усе життя в місті Хмельницькому, куди переїхав разом з родиною ще в дитинстві. Був талановитим художником. У 2005 році брав участь у міському конкурсі   де став лауреатом художньої премії імені Людмили Мазур. У 2011 році призваний на строкову службу у Збройні Сили України, служив у військовій частині А1451-РУ (м. Харків). Після строкової служби працював на підприємстві. У 2014 - 2015 роках служив у Збройних силах України, брав участь в АТО на Донбасі. У 2017 - 2020 роках служив за контрактом у 8-му окремому полку Сил спеціальних операцій. Під час служби у 2019 році вступив до Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна» на спеціальність «Психологія». Серед студентської спільноти Вадим вирізнявся веселою вдачею, доброзичливістю, суспільною відповідальністю та завжди відстоював справедливість. Користувався повагою серед викладачів та студентів.

   Закінчивши службу за контрактом разом з родиною переїхав жити до Польщі. Після початку повномасштабного вторгнення повернувся з-за кордону, приєднався до лав 8-го окремого полку ССО та вирушив на передову.

   Загинув 26 червня 2022 року під час виконання бойового завдання біля Сєвєродонецька Луганської області. Боєць потрапив під ворожий мінометний обстріл та отримав смертельні поранення.

   Похований на Алеї Слави в місті Хмельницький.

   Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, посмертно.

 Звання «Почесний громадянин міста Хмельницького» присвоєно рішенням позачергової дев’ятнадцятої сесії Хмельницької міської ради від 23 вересня 2022 року.

   У його колишній художній школі відкрили виставку картин, де представили 85 робіт полеглого воїна.

  Вадим залишиться в нашій пам’яті доброзичливим і талановитим юнаком, патріотом, який поклав своє життя за незалежність України!

Вічна пам’ять і шана Герою!

Зворотній зв'язок

29009, м. Хмельницький, вул. Ярослава Мудрого, 2а

Пошук