МУКОМЕЛА Роман Ігорович

mukomela

   Випускник спеціальності «Право», життя якого обірвалося 13 квітня 2022 року в селищі міського типу Вільча Поліського району Київської області.

   Народився Роман Ігорович 20 жовтня 1988 року у місті Хмельницькому. Навчався у Хмельницькому навчально-виховному комплексі № 2. Після школи закінчив Хмельницький інститут соціальних технологій, за фахом юрист. Користувався повагою серед викладачів та студентів.

   З 2014 року брав участь у війні на сході України. З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну був мобілізований у 8-мий окремий полк Сил спеціальних операцій та перебував на передовій. Пішов захищати країну, хоч обіцяв родині, що вже більше не піде служити. Роман розумів, що в час великих випробувань, кожен має бути на своєму місці і здобувати важку перемогу.

   Загинув 13 березня 2022 року. У той, не сонячний день, Роман їхав із побратимами із завдання під Києвом, Поліського району і їхня машина наїхала на розтяжку. Вічність розділила хороброго сина, воїна, батька з його родиною, з його Україною…

   Похований на Алеї Слави в місті Хмельницький.

  Указом Президента «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Роман Ігорович Мукомела – сержант, нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

   Рішенням Хмельницької міської ради від 23 вересня 2022 року присвоєно звання «Почесний громадянин Хмельницької міської територіальної громади» за особисту мужність та героїзм під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Вічна пам’ять і шана Герою!

Зворотній зв'язок

29009, м. Хмельницький, вул. Ярослава Мудрого, 2а

Пошук