Всеукраїнська науково-практична конференція «Підтримка та реабілітація учасників АТО в Україні: досвід та перспективи»

  27 жовтня 2016 року в конференц-залі Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна» відбулася перша Всеукраїнська науково-практична конференція «Підтримка та реабілітація учасників АТО в Україні: досвід та перспективи». Крім інституту, співорганізаторами цього актуального в сучасних умовах заходу виступили Головне територіальне управління юстиції у Хмельницькій області, Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького,  Національна академія сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, Державна установа «Територіальне медичне об'єднання Міністерства внутрішніх справ України по Хмельницькій області». Серед учасників – представники ВНЗ регіону та України, співробітники провідних військових госпіталів, військовослужбовці Сил спеціальних операцій Збройних сил України.

  Мета конференції: обговорення актуальних питань підтримки та реабілітації учасників АТО; визначення основних проблем, з яких вони зазнають після повернення з зони антитерористичної операції, та перспектив розвитку системи їхньої соціальної, психологічної, медичної та правової підтримки. Основними напрямками роботи стали такі наболілі для суспільства проблеми, як основні заходи по соціальному захисту та підтримці військовослужбовців-учасників АТО; психологічна підтримка та реабілітація учасників АТО та членів їхніх сімей; розробка та застосування сучасних методів фізичної реабілітації осіб постраждалих в наслідок проведення антитерористичної операції; правові та організаційні засади підтримки військовослужбовців та осіб, які перебували в зоні проведення АТО. Не залишилися поза увагою такі питання, як волонтерський рух у роботі з військовослужбовцями, що перебувають у зоні проведення АТО та культурно -дозвіллєва і художня діяльність як засіб терапії та реабілітації воїнів - учасників АТО.

  Багато молодих хлопців з Університету «Україна» взагалі, а з Хмельницького інституту соціальних технологій зокрема, стали воїнами - захисниками територіальної цілісності нашої Батьківщини. На даний час в Хмельницькому інституті соціальних технологій навчаються більше 40 студентів - учасників АТО.

  З 2014 року ректорат Хмельницького інституту соціальних технологій Університету «Україна” прийняв рішення підтримати воїнів, створивши максимально сприятливі умови для освіти студентів-учасників АТО. Зокрема, це затвердження індивідуальних графіків навчання, надання знижки на сплату освітніх послуг на загальну суму більше ніж 120 тис. грн. На даний час фінансування навчання учасників АТО - хмельничан буде здійснюватися за рахунок бюджетної програми підтримки учасників АТО, яка прийнята на останній сесії Хмельницької міської ради.

  Будучи навчально-науковою установою, яка готує фахівців соціальної сфери, інститут не міг обмежитися тільки організаційною та фінансовою підтримкою ветеранів АТО. Тому на порядку денному стало проведення нинішньої конференції, яка має стати початком систематичної науково-дослідної і практичної діяльності суспільства по реадаптації і реабілітації захисників нашої Батьківщини.

 

 

Зворотній зв'язок

29009, м. Хмельницький, вул. Ярослава Мудрого, 2а

Пошук